Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

4+1 Βήματα για βαθύ καθαρισμό!

Φθινόπωρο, μια εποχή που το δικό μου ονειρικό απόγευμα περιλαμβάνει χουχούλιασμα στον καναπέ, ζεστό ρόφημα (cappuccino σοκολάτα it is) και απραξία (βλέπε διάβασμα κάποιου βιβλίου ή ταινία). Καιρός για περιποίηση λοιπόν, καιρός να καλομάθουμε τον εαυτό μας με απολαυστικά μπάνια, μυρωδιές κι αρώματα. Οκ, ίσως το απολαυστικό μπάνιο να είναι too much, ας πούμε ποδόλουτρα! Είναι από αυτές τις περιόδους, τις μεταβατικές, που ο οργανισμός μου τρελαίνεται (μια κρύο μια ζέστη, λογικό) και νιώθω πως το δέρμα μου χρειάζεται ανανέωση (ξέρεις, είναι η φάση που λες goodbye στη λάμψη και το μαύρισμα του καλοκαιριού και hello στη θαμπάδα και τα σπυράκια). Έτσι, σήμερα ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σου τα βήματα που ακολουθώ κάθε φορά που θέλω κάτι παραπάνω από έναν απλό καθαρισμό


1. Καθαρισμός/μπάνιο/ατμός
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις με τον βαθύ καθαρισμό σου, είναι το μπάνιο. Δεν χρειάζεται να γεμίσεις την μπανιέρα, ένα απλό ντουζ είναι αρκετό, ώστε ο ατμός που θα δημιουργηθεί να ανοίξει τους πόρους του δέρματός σου. Σε αυτή τη φάση (κι ενώ έχεις καθαρίσει την επιδερμίδα σου από το μακιγιάζ) κάνεις ένα απαλό μασάζ στο πρόσωπο με κάποιο καθαριστικό τζελ, ξεπλένεις και αφήνεις τον ατμό να κάνει τα υπόλοιπα. 
Photo: Gel Nettoyant, Clearance, Avene

2. Απολέπιση
Ήρθε η ώρα να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Είτε χρησιμοποιείς κάποιο scrub του εμπορίου, είτε έχεις φτιάξει το δικό σου με υλικά από την κουζίνα σου, κάνε απαλό μασάζ - με έμφαση στην περιοχή της μύτης εάν έχεις μαύρα στίγματα. Μπορείς να συνδυάσεις το 1ο και το 2ο βήμα εάν έχεις κάποιο εργαλείο όπως αυτό στη φωτογραφία παραπάτω. Εφάρμοσε πάνω του μικρή ποσότητα καθαριστικού τζελ και κάνε κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο.
Photo: Skin Smoothing Polish, Murad & Βούρτσα καθαρισμού και απολέπισης προσώπου, Clinique

3. Μάσκα
Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια μάσκα (καθαριστική εάν έχεις ατέλειες, σπυράκια κοκκινίλες κτλ ή ενυδατική εάν νιώθεις την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη). Κυκλοφορούν διάφορες στο εμπόριο για κάθε τύπο επιδερμίδας, αλλά μπορείς να φτιάξεις εύκολα μια και μόνη σου. Άφησέ την στο δέρμα σου για κανένα εικοσάλεπτο, ενώ εσύ θα βάφεις νύχια/διαβάζεις βιβλίο/ακούς μουσική και κάθεσαι όπως είπαμε και πιο πάνω/σιδερώνεις (γιατί όχι?). 
Photo: Μάσκα για απαλό καθαρισμό με ροζ άργιλο, Apivita

4. Τόνωση
Μόλις ξεπλύνεις τη μάσκα, μπορείς ταμποναριστά με βαμβάκι να εφαρμόσεις μια τονωτική λοσιόν ή κάποιο νεράκι micellaire, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Προσωπικά μετά από μάσκα δεν εφαρμόζω κάποια λοσιόν (εάν δεν έχω κάνει μάσκα, χρησιμοποιώ πάντα για να αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα από το καθαριστικό τζελ).
Photo: Eau Micellaire, Sensial, Castalia

5. Serum & Ενυδατική κρέμα/Λάδι
Και τώρα είναι η στιγμή της ενυδάτωσης. Εάν προτιμάς κρέμες, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις πρώτα ένα serum, καθώς προσφέρει πιο βαθιά ενυδάτωση και στη συνέχεια να εφαρμόσεις την ενυδατική σου. Εάν πάλι προτιμάς λαδάκια, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα απολαυστικό μασάζ στην επιδερμίδα του προσώπου σου με αυτό (είτε είναι ελαιόλαδο, είτε λάδι καρύδας, είτε αμυγδαλέλαιο κ.α.) ώστε να απορροφηθεί καλύτερα. Προσωπικά, εφαρμόζω κρέμα καθημερινά, ενώ μετά από βαθύ καθαρισμό, συνήθως το Σάββατο ή την Κυριακή, εφαρμόζω κάποιο λάδι.
Photo: Moisturizing 24h Long Lasting Hydrating Cream, Frezyderm

Καλό είναι μετά από έναν βαθύ καθαρισμό να μην έχεις κανονίσει έξοδο, ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις προϊόντα μακιγιάζ. Το ιδανικό είναι να πας κατευθείαν για όνειρα γλυκά, και όταν ξυπνήσεις το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί! Trust me!

Εσύ, πόσο συχνά κάνεις βαθύ καθαρισμό και ποια βήματα ακολουθείς;

Stay tuned για το επόμενο post!
Love & Kisses!!

2 σχόλια:

  1. Πολυ χρησιμο το ποστ.Περιμένω νέες αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Σύντομα θα ακολουθήσουν πολλά! Stay tuned! :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...